Bouwmethode

Er zijn verschillende manieren van bouwen. Zo is er de mogelijkheid om alles voor te produceren (prefab) in een fabriek. Dit heeft als nadeel dat er tijdens het bouwproces niets meer gewijzigd kan worden.
Accent Bouw Wonen B.V. bouwt voornamelijk op een traditionele werkwijze. Met deze bouwmethode blijven we flexibel tijdens het bouwproces. Mocht u toch nog een dakkapel willen of bij nader inzien een grotere garage? Dan is dat nog steeds mogelijk.

Snel bouwproces

Na het verlenen van de bouwvergunning  levert Accent Bouw Wonen B.V.  een standaard vrijstaanden woning gemiddeld binnen 20 weken een woning op. Tweekappers bouwen we ongeveer in 27 weken tijd. Dit kunnen we wij zo snel omdat we deze woningen al eerder hebben gerealiseerd. Zodoende heeft Accent Bouw Wonen B.V. een systeem ontwikkeld zodat het bouwproces zeer snel en nauwkeurig verloopt. We hebben immers al vaker het het bijltje gehakt. Naast het gegeven dat uw woning binnen 20 of 27 weken gereed is, heeft een snelle bouw nog een bijkomend voordeel. Het scheelt aanzienlijk in de kosten van uw financiering. Een korte bouwtijd betekent minder lang dubbele woonlasten en minder hypothecaire kosten.

Overigens verleent de gemeente sneller een bouwvergunning op een Accent Woning aangezien zij onze bouwtekeningen in het verleden hebben goedgekeurd.

Maatwerk in catalogus woningen

Accent Bouw Wonen B.V. bouwt op een tradiotionele wijze. Dat houdt in dat wij onze woningen niet volledig laten fabriseren in een fabriek. Wij bouwen onze woningen nog zelf. Op deze manier kunnen wij nog steeds een grote vorm maatwerk bieden in onze cataloguswoningen. Dat maakt Accent Bouw Wonen B.V. uniek in de markt!

Wilt u de woning een stukje breder? Een extra slaapkamer? Wel of geen bijkeuken? Het is nog allemaal mogelijk!

Geen onverwachte kosten

Bij Accent Bouw Wonen B.V. kunt u rekenen op transparantheid over de kosten. Wij proberen meerwerk zoveel mogelijk te vermijden, door wijzigingen op het standaard woningontwerp duidelijk te vermelden  en door te berekenen in de offerte.
Mocht u tijdens het bouwproces nog toch nog wat willen aanpassen aan de woning,  waardoor er meerwerk ontstaat? Dan gaat in goed overleg en we zijn helder over de kosten.

PEFC™-gecertificeerd hout

Accent Bouw Wonen B.V. is PEFC™-gecertificeerd. Dat betekent dat wij onze huizen kunnen bouwen met uitsluitend PEFC™-gecertificeerd hout. Door het gebruik van duurzaam hout weet u zeker dat er voor elke gekapte boom weer een nieuwe wordt gepland. Bovendien worden de beheerders van de bossen ook eerlijk behandeld. Daarnaast zijn er aantrekkelijke financieringsmogelijkheden waarbij kortingen verkregen kunnen worden. De zogenaamde “groenhypotheek” is hier een goed voorbeeld van.

Een contactpersoon voor alles

Wanneer u ons opdracht geeft om uw droomhuis  te realiseren heeft u te maken met een vast contactpersoon. U hoeft zelf niet te schakelen met onderaannemers, leveranciers, gemeente of andere partijen.
Voor al uw  vragen kunt u terecht bij een ervaren contactpersoon. Dat is wel zo handig.

Prijskwaliteitverhouding

De verhouding tussen prijs en de kwaliteit is bij Accent Bouw Wonen B.V. zeer hoog. Dat heeft een aantal (logische) redenen:

Accent Bouw Wonen B.V. heeft een kleine overhead: geen groot luxe kantoorpand of anderzijds;

Het bouwen van cataloguswoningen: Accent Bouw Wonen B.V. realiseert woningen die we al eerder hebben gebouwd. Hoewel de woningen nog op vele vlakken naar ieders wens is aan te passen, blijft in grote lijnen het bouwproces hetzelfde. Zodoende kunnen we efficiënter en sneller bouwen en dat ziet u terug in de kosten;

Scherpe prijsafspraken met leveranciers en onderaannemers: Accent Bouw Wonen B.V. heeft goede contracten afgesloten met leveranciers en onderaannemers zodat we tegen een scherpe prijs kunnen inkopen.

Woningborg 

Woningborg is een garantie-instituut en behartigt de belangen van opdrachtgevers. Dit certificaat beschermt de opdrachtgever tijdens  het gehele bouwtraject. Mocht er om welke reden dan ook, de woning niet volgens de afspraak worden opgeleverd, dan staat Woningborg garant. Accent Bouw Wonen B.V. is aangesloten bij Woningborg. Het woningborg certificaat zorgt ervoor; wat er ook gebeurt, uw woning wordt gerealiseerd. Dat geeft een fijn gevoel.

Vaste onderaannemers

Accent Bouw Wonen B.V. werkt uitsluitend met vaste onderaannemers. Onze vaste partners hebben in het verleden bewezen de afspraken na te komen en uitstekend werkt te leveren.  Bovendien hebben we goede afspraken gemaakt over prijs en kwaliteit.